Zwartgeblakerde Singelgarage ziet weer licht

7 juli 2021 | Nieuws

De ondergrondse Singelgarage in Alkmaar gaat ergens in juli weer open na de grote brand op 1 juli 2020. Toen stichtte een verwarde man brand bij enkele elektrische auto’s op parkeerlaag -2, waarop een bijna onbedwingbare vuurzee volgde. Het herstel duurde bijna een jaar. Vrijdag lieten de gemeente Alkmaar en de aannemer het resultaat van het vele werk zien aan raadsleden en mediapartner Alkmaar Centraal.

Lees hier het volledige bericht.

Een race tegen de klok dat was te verwachten toen ParkTech aan deze uitdagende klus begon. En het resultaat mag er zijn een RWA installatie in optima forma. Waar sprinklerinstallaties steeds meer worden ingezet als gelijkwaardigheid als brandveiligheidsconcept is in Alkmaar juist gekozen voor een RWA installaties.  Niet zo heel raar want we hebben hier te maken met bestaande bouw waarbij het nagenoeg onmogelijk is om een sprinklerinstallatie te realiseren.  En een RWA biedt namenlijk veel voordelen. De hete rookgassen worden adequaat afgevoerd en de brandweer wordt ook nog eens zicht op de brand geboden.  Een win win situatie en een significante verbetering t.o.v. de oude installatie welke geen functie had bij het afvoeren van rook.

Door het realiseren van deze RWA installatie is maar weer eens gebleken dat een dergelijk systeem de brandveiligheid enorm verhoogd. Een prachtige staaltje van vakmanschap van ParkTech!

Meer nieuws